יום ראשון, 30 במרץ 2014

טירמיסו

איטליה ידועה במאכליה המשובחים ומעל מאכליה יש את הדובדבן שבקצפת - הקינוחים. הקינוחים האיטלקיים מלאים מתיקות בשילוב של יין איכותי. החומרים המיוחדים שמהם הם עשויים יוצרים מרקם מדהים, אחרי הטעימה הראשונה שנמסה בפה אי אפשר להפסיק לאכול. הטעם המופלא מתיר לנו לשכוח לרגע מחישובן של הקלוריות ופשוט ליהנות מהרגע.

כמה מהקינוחים האיטלקים הם: פנפורטה (עוגה דחוסה מבוטנים, שקדים ותוספת תבלינים), זביונה (קינוח המשלב ביצים מוקצפות עם יין מרסלה), טארט פירות (טארטים שונים העשויים מפירות בשילוב קרמים וגבינות) וטירמיסו (קרם מסקרפונה עם שכבות של
בישקוטים וקפה).

בואו ונתמקד בקינוח האחרון שלטעמי הוא הקינוח הטוב ביותר, הטירמיסו, זהו קינוח בעל אינסוף מתכונים, שיטות הכנה ודרכי הגשה. ולמרות כל האפשרויות המרובות תמיד הוא יוצא טעים. הטי
רמיסו פירושו בעברית "הרם אותי". ישנם כמה גרסאות למקור השם, אחת טוענת שהיא נוצרה מהקושי להעביר את הטירמיסו לצלחת בגלל מרקמה העדין של העוגה. השנייה טוענת שהיא נוצרה כתוצאה מדרך הכנת הטירמיסו בו טובלים את הבישקוטים באספרסו. והשלישית טוענת שהכוונה היא לעצם אכילת הטירמיסו בו מכניסים את הכפית לעוגה ומרימים אותה לאכילה.

מקור הטירמיסו הוא במתכון שהומצא לרגל ביקורו של הדוכס קוזימו די מדיצ'י השלישי בעיר סיינה. משם המתכון הועבר לקונדיטור מפירנצה שהפיץ את זה לכל איטליה. בשנת 1971, בעיר טרוויזו המתכון עבר שדרוג לגרסתו העכשווית. מאז הקינוח נעשה לפופולרי בקרב המסעדות האיטלקיות והוא מוגש כמנה אישית. במסעדה האיטלקית, גומבה בפתח תקווה בבעלותו של סהר שפע, תוכלו לטעום מן הקינוח הזה. 

מרכיבי הטירמיסו הם
בישקוטים, אספרסו, גבינת מסקרפונה, סוכר, קצף ביצים ויין מרסלה או ליקר אמרטו. הטירמיסו נעשית מהרטבת הבישקוטים באספרסו ובליקר, ומריחת שכבה מעליהם של קרם המוכן מביצים וגבינה. חוזרים על הפעולה פעמיים. ולאחר מכן מפזרים מעל הקרם קקאו. הבישקוטים  הינם עוגיות אווריריות- ספוגיות, שמרקמם סופג את הנוזל הקרמי ובכך גורם לייצוב הקינוח. לבישקוטים יש היסטוריה משל עצמם, הם הוכנו לראשונה לכבוד ביקורו של מלך צרפת, בדוכסות סבואה. ולכן שמם הנכון הוא בכלל סבויארדי. אך יש להם שם נוסף, אצבעות הגברת, שם זה מגיע מצורתם שהיא אצבעות עדינות. הקרם עשוי מגבינת מסקרפונה המורכבת משמנת מתוקה המכילה כ-75% שומן. ומרקמה דומה למרקם חמאתי.

הטירמיסו בכלל ובפרט של סהר שפע, מכיל מרכיבים מיוחדים והשילוב ביניהם יוצר את הטעם הקסום כל כך והידוע שלו. לנו כרגע נשאר רק לטעום. בתאבון.